Korošci v drugem polčasu do prepričljive zmage

Snoči so na tekmi jubilejnega 10. kroga Liga NLB v domači športni dvorani #bojevniki z zmago nad MRK Ljubljana prišli do izjemno pomembne zmage in (pre)potrebnih novih prvenstvenih točk.

Varovanci Ivana Vajdla, so tekmo začeli zelo dobro in tako prvi del prvega polčasa praktično držali v svojih rokah. V 15. minuti je njihova prednost narasla že +4 (11:7) a so igralci Ljubljane z nekaj hitrimi protinapadi v pičlih dveh minutah razliko do #belomodrih izničili in nekaj trenutkov kasneje tudi povedli, ter se na odmor podali v vodstvu (17:18). V drugem delu igre je vendarle prevladala moč domačinov, ki so v obrambi na krilih povratnika po poškodbi Davida Svečka gostom praktično onemogočili strele do vrat Valentina Solda. Učinkoviti napadi in granitna obramba sta #bojevnikom omogočila rutiniran zaključek tekme za novi dve točki.

Slovenjgradčani se bodo v naslenjem krogu, čez 14 dni, pred domačo publiko pomerili proti ekipi RD Urbanscape Loka, ki v letošnji sezoni niza odlične rezultate in se trenurno nahaja na visokem 2. mestu prvenstvene lestvice.

 

RK Slovenj Gradec : MRK Ljubljana - 31:27 (17:18)

 

RK Slovenj Gradec 2011 

   - Cvetko in Štumpfl (7), Yankovskyy (4)

MRK Ljubljana

   - Jure Lukman (10); Batagelj (5)