Celjani v Slovenj Gradcu upravičili vlogo favorita

V tekmi 9. kroga Liga NLB sta se sinoči v športni dvorani v Slovenj Gradcu pomerila domači RK Slovenj Gradec 2011, ter RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO. Gostje so bli v tem dvoboju vsekakor v vlogi favorita, vendar se borbeni Korošci niso dali tako zlahka. Z Nasprotnikom so držali ritem igre skoraj skozi celoten prvi polčas, vmes tudi vodili za gol (13' - 7:6), vse do zadnjih petih minut, ko so gostje ponovno povedli, ter si prvič na tekmi naredili nekoliko večjo razliko, ki je ob koncu polčasa znašala že pet zadetkov (12:17).
V začetku drugega dela, so po prvem golu Stefana Terzića domači izkoristili nekaj napak Celjanov, ter z delim izidom 4:1 zaostanek uspeli znižati nazaj na le dva gola in kazalo je da se nam obeta izjemno zanimiv drugi polčas. Žal temu ni bilo tako, gostje so po izključitvi Banfra v 36' pri rezultatu 16:19 začeli svoje vodstvo le še stopnjevati in do 47' vedili že za visokih 10 zadetkov. Do konca tekme, v igri obeh ekip nismo videli prav velikih sprememb, bojevniki je svoj zaostanek uspelo nekolikiko znižati in po 60' igre se je tekma končala pri izidu 25:33 za Pivovarje iz Celja.
 
V naslednjem krogu varovanci Ivana Vajdla v domači dvorani gostijo rokometaše MRK Ljubljana, proti katerim bodo iskali priložnost za nove nujno potrebne točke v tekmovalni sezoni.
 
RK Slovenj Gradec 2011 : RK Celje Pivovarna Laško - 25:33 (12:17)
 
 
RK Slovenj Gradec 2011
- Cvetko (5), Štumpfl; Šol (4)
RK Celje Pivovarna Laško
- Vlah; Ivanković (5), Terzić; Strmlajn; Suholežnik (4)