4. krog lige NLB - RD Herz Šmartno - RK Slovenj Gradec 2011

Rokometaši Slovenj Gradca so se minulo soboto na Koroško vrnili praznih rok. Domačini so v infarktni končnici prišli do zmage in #bojevnikom očitali drugi letošnji poraz.
Belo - modri so se v srečanje podali več kot odlično in na krilih vratarja Gašperja Dobaja, ki je do 14. minute in rezultata (0:7) zbral že pet obramb pokazali, da so v Litijo prišli z jasnim ciljem in to je osvojitev novih točk. Šmartčani so poleg rezultatskega zaostanka v 21.minuti (5:9) ostali brez Benjamina Cirarja, ki je zaradi neposrednega rdečega kartona predčasno zaključil srečanje. Do konca prvega dela igre so ježki kljub dobri obrambi nekoliko popustili in se na odmor podali s prednostjo (POL - 9:12).
Tudi drugi polčas so nekoliko bolje začeli #bojevniki, ki so svojo prednost na varni distanci držali vse do 46. minute, ko je mladi Celjan Jakob Pelko poskrbel za preobrat in poravnave rezultata (18:18). Sledila je igra gol za gol, ki je na žalost belo - modrih borcev v zadnji sekudni pripadla povratnikom v Liga NLB. Janez Grum je z svojim 5. zadetkom zapečatil usodo favoritov in svoji ekipi prinesel prvo prvenstveno zmago.
 
Po 4. prvenstvenih krogih so Slovenjgradčani osvojili prav toliko točk in se tako na lestvici nahajajo na nehvaležnem 7. mestu. Sezona je še dolga in prav prihodnjo soboto si v domači dvorani obetamo nov rokometni praznik, ko v #mestomiru prihaja ekipa RD Koper.
 
RD Herz Šmartno - RK Slovenj Gradec 2011 25:24 (9:12)
 
RD Herz Šmartno
Ribarič (7), Grum (5), Škrabonja (4)
RK Slovenj Gradec 2011
-Levc (6), Golčar (5), Štumpfl (4)