Poročilo tekme in lestvica po odigranem 2. krogu NLB Lige

Sinoči sta se v Slovenj Gradcu pomerila domači RK Slovenj Gradec 2011 in aktualni državni prvak RK Celje Pivovarna Laško.

Napeta tekma, ki so jo domači odprli zelo suvereno in prvih deset minut celo držali visok tempo gostov, nato pa popustili in dovolili Celjanom, da do 15' napravijo delni izid 0:6 (3:9). Slovenjgradčani so do konca prvega polčasa le sledili hitri igri gostov in se na premor podali s kar šestimi goli zaostanka POL:(12:18).
V drugem polčasu pa smo videli čisto drugačen obraz bojevnikov. Postavili so obrambo 5 - 1, za katero gostje nikakor niso našli rešitve. Igrali so čvrsto v obrambi, ter s hitrimi kontrami manjšali razliko zaostanka. V 43' je bil z golom Vuka Milenkoviča rezultat poravnan na 20:20 in vse se je začelo znova. Modro-beli so za kratek čas celo povedli, imeli priložnost za vodstvo z dvema zadetkoma, ki je žal niso realizirali. V zadnjih napetih minutah tekme, so domači naredili preveč tehničnih napak, ki jih je nasprotnik znal izkoristiti za lahke gole, na koncu so tako prevladale izkušnje Celja in izmučenost domačih igralcev, ki so v začetku drugega polčasa lovili priključek šestih golov. Tekma se je končala pri rezultatu 23:26 v korist gostov. V naslednjem krogu bojevnike čaka še ena težka tekma in sicer gostovanje pri sosednjem klubu Gorenju iz Velenja.

RK Slovenj Gradec 2011
- Levc, Živković (4), BulovičBanfro (3)

RK CPL
- Novak, Šarac (7), Horžen (6)

 

No photo description available.


 
 
 

VM - Category