Pogovarjali smo z Borutom Ošlakom in Gašperjem Dobajem

David je pred mikrofon ujel tudi novega vratarja, ki se nam je pridružil v tej sezoni Gašperja Dobaja in srednjega zunanjega Boruta Ošlaka.

BORUT OŠLAK

Z mano je igralec, ki je lani novembra ob svojem prihodu in podpisu pogodbe razveselil mnoge navijače…..govorim namreč o Borutu Ošlaku, ki bo zagotovo eden izmed nosilcev igre v letošnji sezoni….Borut lepo pozdravljen.

Lep pozdrav tudi vam.

Kako se je po tem dolgem odmoru spet vrniti na rokometne treninge?

Res je bila dolga pavza, nekje od začetka marca smo trenirali po prilagojenem programu, sedaj tudi upam, da se bo stanje umirilo in, da se bomo na novo sezono, ki prihaja pripravili tako kot je treba. Sam že komaj čakam nove izzive, ki nam bodo prišli naproti se pa seveda zavedam, da bo ta pripravljalni del zelo naporen ampak neglede na vse moramo čez to, da bomo optimalno pripravljeni.

 S kakšnimi občutki pričakuješ novo sezono, verjetno se že veseliš tekem pred polnimi tribunami, slovenjgraške športne dvorane.

Srčno si želim, da bodo lahko tribune zopet polne in, da bo vse potekalo tako kot mora.     Vem in verjamem, da imamo letos konkurenčno ekipo in, da lahko dosežemo res lepe rezultate. Pričakujem pa seveda od ekipe, da gremo korak za korakom ter da v prvenstvu kot v igri sami napredujemo glede na lanske tekme ter lansko sezono in mislim, da smo tega zmožni.

Prej sem omenil da boš v letošnji sezoni nosilec slovenjgraške ekipe, kako pa ti vidiš to ekipo, ki se je v času premora dokaj spremenila, namreč prišli so številni mladi fantje, ki se bodo zagotovo zelo izkazali v belo-modrem dresu.

Kot sem že omenil, mislim, da imamo zares odlično ekipo, na vsaki poziciji imamo po dva ali tri zelo kvalitetne igralce. Zunanja – bekovska linija je postala zelo močna s prihodom Žana Šola in Vida Levca, izpostaviti je treba mladega Aljaža Lampreta, ki velja za zelo talentiranega igralca kateri prihaja iz mladinskega pogona. Desna stran pa je s Filipom Banfrom in vrnitvijo Blaž Orterja tudi dosti osvežena. Krilni igralci so zelo dobri, na vratih smo dobili novo okrepitev, ki nam bo v veliko pomoč, krožni napadalci so super, tako, da menim, da smo lahko konkurenti prav vsaki ekipi v prvenstvu.

V prvem kolu gostite Krko iz Novega Mesta, nato tekma doma s Pivovarji v tretjem krogu pa je na sporedu Koroško-Šaleški derbi….ste lahko z ekipo tudi nekakšen tihi favorit za prevzem vseh 6 točk?

Takšne stvari je zelo nehvaležno napovedovati, za začetek bi bil malce skromnejši in bi raje šel tekmo po tekmo. Mi se bomo seveda maksimalno pripravili na vsakega nasprotnika in bomo šli vsako tekmo po dve točki. Raje nebi napovedoval tako daleč, ampak bi šel korak za korakom in bi osvajal točke, ki so nam prve na vidiku.

Lahko že prej omenjeni navijači računajo nate tudi v prihajajoči sezoni, pogodba naj bi ti potekla po koncu le te , številni pa bi te radi še vedno videli med bojevniki.

Vse je mogoče. Sprva se je treba osredotočiti na to sezono, ki je pred nami, če mi bo pa zdravje služilo tudi v nadaljnje bom seveda nadaljeval z rokometom. Nimam pa namena zasesti mesto kateremu mlajšemu igralcu in mu s tem onemogočiti priložnosti za igranje. Veliko je res odvisno od te sezone, želja je res velika. Rad imam šport, rad imam to igro tako, da lahko še kakšno sezono odigram tu, bomo pa seveda o takšnih stvareh govorili malce kasneje.

Borut hvala za ponujene informacije, tebi in tvoji ekipi pa želim uspešne priprave na novo sezono.

Hvala lepa!

 

Image may contain: 1 person, playing a sport and outdoor


GAŠPER DOBAJ

 

Gašper tudi ti si eden izmed novincev v letošnji sezoni. Zagotovo boš med vratnicama strah in trepet prav vsakemu nasprotniku.

Povej mi malce kako si se privadil na novo okolje in kako so te sprejeli novi soigralci?

Tako je, lahko rečem, da je meni osebno Slovenj Gradec dosti blizu in nekega problema z vključevanjem v ekipo nisem imel. Dosti fantov sem poznal že od prej, tako, da lahko rečem, da so me super sprejeli in mislim, da nas čaka dobro sodelovanje.

Kako vidiš dosedanji potek priprav na novo sezono?

Sigurno je ta prvi del priprav malce bol naporen, tako tekalno kot fizično v fitnesu, ampak mislim, da je to ena dobra stvar za potek sezone in zaenkrat delamo tako kot je treba.

V svoji kratki a kljub temu bogati karieri si zamenjal kar nekaj kubov od Celja do Škofje Loke pa vse do Kopra. Meniš, da je Slovenj Gradec nekakšna dobra popotnica za nabiranje izkušenj in seveda igranja med slovensko elito?

Seveda, jaz vidim Slovenj Gradec kot eden zelo ambiciozen klub, ki mislim, da bi lahko bil ena dobra postojanka v moji karieri. Osebno si bom prizadeval, da bom nanizal čim več dobrih oz. vrhunskih predstav, menim pa, da je prihod v Mesto miru ena dobrih potez v moji karieri.

Kakšni so tvoji pogledi na sezono, ki je pred vami…zagotovo že nestrpno pričakuješ prve pripravljalne tekme?

Resje. Od zadnje tekme, ki je bila v mesecu marcu je minilo že kar nekaj časa, tako, da mislim, da že vsi komaj čakamo te prve tekme. Kar se tiče same sezone, bo pa zelo zanimiva. Prav vsaka ekipa je močna, ampak vseeno menim, da imamo mi zelo konkurenčno ekipo s katero se lahko borimo za zgornji del lestvice, seveda bomo pa s fanti naredili vse, da dosežemo ta cilj.

Gašper hvala, da si si vzel čas, ob tem pa bi ti zaželel uspešno sezono v belo-modrem dresu.

Najlepša hvala!

 

Image may contain: one or more people, people playing sport, basketball court and crowd

 


 
 
 

VM - Category