Nemanja Živković pred prvim treningom z ekipo

Tik pred jutranjim treningom smo se pogovarjali z okrepitvijo na desnem krilu, Nemanjo Živkovičem.

Nemanja, nova sezona, nov klub in nova ekipa. Kakšna so tvoja pričakovanja pred začetkom te sezone ?

- Ekipa je zelo mlada in dobra, okrepili smo se s kar nekaj igralci poleg mene zelo lepo mi bo igrati v takšni ekipi kot je Slovenj Gradec.

 

Po igranju v Beograjskem Partizanu in Železničarju iz Niša, s katerim si nastopal tudi v Ligi Seha lahko rečemo, da imaš kar nekaj izkušenj s igranjem proti velikanom kot so Vezsprem, Vardar, Zagreb…konec koncev si zadnja leta tudi v kadru Srbske izbrane vrste, kako se zate slovenski rokomet razlikuje od srbskega?

- Razlikuje se seveda predvsem po tem, da je hitrejši in modernejši.Tudi igralci so tukaj bolj »šolani« kar se tiče rokometnega znanja saj so bolje prišli skozi mlajše selekcije kot mi. Takšne stvari se vidijo predvsem v slovenski reprezentanci, namreč skoraj vsi igralci so igrali v slovenskih klubih, danes pa se izkazujejo po Evropi in širše.

 

Vidiš letos Slovenj Gradec na stopničkah, ki vodijo v boj za prvaka? 

- Zdaj trenutno vam še ne morem povedati ali bomo med najboljšimi, seveda pa je ambicija mene in pa tudi ekipe, da se borimo za zgornji del lestvice in, da naslednje leto zaigramo v Evropi.

 

Navijači so te ob novici, da prihajaš v mesto miru zelo toplo sprejeli, imaš morda kakšno sporočilo zanje?

- Sam prihajam iz Partizana, ki je velik klub v moji državi in ima veliko tradicijo navijanja, tako, da sigurno rad igram pred polnimi tribunami. Po videnem pa ima Slovenj Gradec fenomenalno publiko tako, da jih že zdaj vabim, da se nam pridružijo v čim večjem številu, ko bo to seveda možno ter da se bom maksimalno izkazal v igri.

Nemanja hvala in želim ti dobro pripravo na novo sezono.
Hvala vam!

 

Image may contain: 1 person, standing and shoes


 
 
 

VM - Category