Pogovarjali smo se z Borisom Levcem

Boris Levc, ki je v slovenjgraškem rokometu pustil ogromen pečat, saj je po izredno plodni igralski karieri še dolgo ostal trener mlajših selekcij kluba. Prve rokometne poteze so se od njega učili tudi nekateri naši trenutni članski igralci, vi pa ste ga izbrali v našo #najpostavavsehčasov!
Z veseljem je odgovoril na nekaj naših vprašanj.

Kako se spominjate vaših rokometnih let v slovenjgraškem dresu?
Seveda z nostalgijo, moja generacija je bila res odlična, saj je v mlajših kategorijah osvojila skoraj vse kar se je takrat osvojiti dalo.

Držite enega najdaljših igralnih stažev kadarkoli v Slovenj Gradcu, kako bi na kratko opisali tako dolgo in produktivno kariero kot je bila vaša?
V članski kategoriji sem začel s 17 leti ko je razpadla članska ekipa. Potem pa je moštvo raslo iz sezone v sezono do vrhunca polfinalnega nastopa v pokalu EHF. Šport ti veliko da, prinese veliko novih poznanstev, pa tudi veliko terja, odpovedovanj, poškodb... pa bi se verjetno, če bi bilo mogoče še enkrat odločil za rokomet.

Kdo je bil vaš vzornik ob igranju rokometa in v mlajših letih pri odločanju kateremu športu se resno posvetiti?
Pri izbiri športa v Slovenj Gradcu takrat tako ali tako ni nikoli bilo dileme, če si imel s športom resne namene, si pristal pri rokometu. Vzornik oz. igralec, ki mi je bil všeč v mladih letih pa je Zdravko Rađenović!

#rkslovenjgradec2011 #večkot60let #65let #bojevnikizamestomiru

 


 
 
 

VM - Category