Nenad Maksič o preživetem času v Slovenj Gradcu

Za #najpostavavsehčasov ste na poziciji desnega zunanjega izbrali Nenada Maksića, ki je pri nas igral v času velikega Preventa. Nenad nam je z veseljem odgovoril na nekaj vprašanj.

Kako se spomnite vašega prihoda v Slovenj Gradec? Kako so vas sprejeli?

Moj prihod v Slovenj Gradec je bil hkrati tudi moje prvo potovanje v drugo državo in povsem novo okolje. Ampak, namesto da bi bil začetek težak, sem si v neverjetno kratkem času pridobil veliko prijateljev in sprejem z ljudmi, navijači in soigralci je bil odličen. Seveda menim, da je bilo to tesno povezano z mojim nastopom na terenu.

Kaj vam je izmed vseh igralskih let najbolj ostalo v spominu?

Bilo je veliko dobrih tekem, večinoma proti Celju in Velenju, ki so bile nepozabne. Vseeno bi izpostavil kot najpomembnejše leto, ko smo prišli do polfinala pokala EHF, torej tekmo proti Metkoviću.

Ste si kdaj mislili, da boste tako dolgo igrali za barve Slovenj Gradca?

Ko sem prišel, nisem imel pojma, da bo Slovenj Gradec za vedno ostal tako pomemben del mojega življenja (oba otroka sta se mi rodila v Slovenj Gradcu). Bom začel z vodstvom kluba, ki ga je vodil g. Jože Kozmus, ki je imel veliko vizijo in velike ambicije. Preko soigralcev do fantastičnih navijačev, ki so ogromno zaslužni za naše rezultate, so bili izpolnjeni vsi pogoji in ustvarilo se je idealno okolje za 10 let preživetih na istem mestu!

 

 

 
 
 

VM - Category