65 let rokometa #2

Na jesen 1981 je vodenje kluba prevzel Ivan Praprotnik, tedaj novinar Delo.

Mlada ekipa ni vzdržala močne konkurence v slovenski ligi in je iz nje leta 1982 izpadla. To je bilo za rokomet v Slovenj Gradcu sicer tragično, a je bila to hkrati priložnost za nove generacije igralcev in nove ljudi, ki so ostali ali na novo prišli v klub. Rokometna ladja se kljub črnogledim napovedim ni potopila, temveč je nadaljevala s plovbo in pri pionirjih že istega leta osvojila naslov slovenskih državnih prvakov.
Ta generacija je bila, kot se je izkazalo kasneje, tudi temelj za nov vzpon rokometa v Slovenj Gradcu. Triletno nastopanje s člansko ekipo v drugi slovenski ligi je bila priložnost, da so mladi fantje nabirali izkušnje. Kot mladinci so takrat za člansko ekipo #bojevnikizamestomiru že nastopali brata Levc, Kontrec, Majcen, Zorman, Cerjak, le malo starejši od njih pa so bili Šavc, Ogrzek, Maznik, Šrimpf, itd... Zaradi dobrih izkušenj se je začel nov vzpon slovenjgraškega rokometa in je nato leta 1983 članska ekipo osvojila šesto mesto v drugi ligi, 1984 je bila tretja, leta 1985 pa prva. Člane je v prvo ligo pripeljal trener Mirko Ogrizek, zelo perspektivne mladince pa je vodil Alojz Ocepek.
Leta 1985 so bili mladinci Slovenj Gradca republiški prvaki, na klubskem prvenstvu Jugoslavije pa so v Titovih Mitrovicih osvojili drugo mesto. Ekipo sta na prvenstvu vodila Avgust Potušek in Alojz Ocepek.


 
 
 

VM - Category