19. krog 1. NLB lige: RK Gorenje Velenje - RK Slovenj Gradec 2011

19. krog 1. NLB lige
RK Gorenje Velenje - RK Slovenj Gradec 2011: 28:22 (14:10)

Sosedski obračun med Velenjem in Slovenj Gradcem so v Rdeči dvorani s prvim golom otvorili gostje. Korošci so dobro izkoristili nekoliko slabši začetek domačih in držali priključek doberšen del prvega polčasa, nato pa so domači hitro povedli z dvema goloma prednosti (6:4). Velenje je kot favorit nato dolgo povečevalo svojo prednost, na odmor med polčasoma, pa sta se ekipi podali s kar štirimi goli razlike v korist Velenja. (14:10)
Z odlično igro so črno-rumeni v začetku drugega polčasa sosedom zbežali na visokih 8 golov prednosti (20:12), po krajšem naletu pa je bojevnikom uspelo razliko zmanjšati na 6. Do konca drugega dela tekme je prednost domačih nihala med šestimi in sedmimi zadetki, Slovenjgradčanom pa se je v 49' uspelo pribljižati na 5 golov zaostanka (23:18). Žal so bili rokometaši Velenja pretrd oreh za kakršnokoli veselje modro-belih in tekmo so končali z visoko prednostjo šestih golov (28:22).
Velenje se je s to zmago na lestvici pribljižalo drugo uvrščeni Ribnici na le dve točki, varovance Sebastjana Soviča pa v naslednjem krogu doma čaka tekma s Koprom, iz katere morajo potegniti dve točki, če se želijo zavihteti še kakšno mesto višje na lestvici.

RK Gorenje Velenje:
- M. Kavčič 6, Verdinek 5

RK Slovenj Gradec 2011
Cvetko 7, PajtŠtumpflGrobelnik 3

 

No photo description available.


 
 
 

VM - Category