18. krog 1. NLB Lige RK SLOVENJ GRADEC 2011 - RK MARIBOR BRANIK

18. krog 1. NLB Lige
RK SLOVENJ GRADEC 2011 - RK MARIBOR BRANIK

Sinoči so se bojevniki v 18. krogu 1. NLB lige pomerili z rokometaši Maribora, ki so pod vodstvom trenerja Rokavca dobro namučili modro-bele. Tekmo so bolje pričeli domači, z vodstvom 3:0 so povedli že v 6'. Hitro so odgovorili gostje, ki so znali izkoristiti tehnične napake Slovenjgradčanov ter v 8' izenačili izid na 3:3. V prvem polčasu smo lahko spremljali zelo tesen boj za vodstvo, oboji so igrali agresivno v obrambi in kaznovali vsako napako nasprotnika. Čeprav so si domači do polčasa priigrali vodstvo dveh zadetkov (15:13) tekme še zdaleč ni bilo konec.
V začetku drugega polčasa so gostje s štirimi hitrimi goli prišli do vodstva 15:17, nato pa je izključitev Ošlaka še dodatno otežila delo Slovenj Gradca. 20' pred koncem po golu Vuka Milenkoviča je bil rezultat zopet izenačen (18:18) in vse se je začelo znova. Do zadnjih 10' tekme še zdaleč nismo mogli napovedati zmagovalca, nato pa so s pomočjo polne tribuna navijačev gostitelji pritisnili na plin in si 5' pred koncem znova priigrali vodstvo dveh zadetkov (27:25). Z odlično igro v končnici so varovanci Sebastjana Soviča uspeli svoje vodstvo še povečati in na koncu slavili z rezultatom 29:25.
S to zmago so si Korošci priborili novi dve točki v letošnjem tekmovanju, v naslednjem krogu pa jih čaka težka tekma v gosteh pri sosedih iz Velenja.

RK Slovenj Gradec
Cvetko 8, Pajt 4, Glendza 3

RK Maribor Branik
- Jerenec 7, Sok 6, Velkavrh 4

 

No photo description available.

 


 
 
 

VM - Category