Lestvica po odigranem 23. krogu tekmovanja

Po odigranem 23. krogu tekmovanja 1.B rokometne lige, Slovenj Gradec še vedno drži najvišje mesto lestvice.
Včeraj so se rokometaši Slovenj Gradca pred domačimi tribunami pomerili z rokometaši Radeč. Kljub slabši predstavi in nekaj nervoze na parketu, so bojevniki vseeno uspeli doma premagati nasprotnika. Varovanci Sebastjana Soviča so začeli zelo zadržano, ter dovolili gostom da se že v peti minuti oddaljijo na prednost dveh zadetkov. Do konca polčasa so venomer lovili priključek za izenačenje, po tridesetih minutah pa sta ekipi odšli na odmor z izenačenim izidom 12:12.
V drugi polovici srečanja se je vse začelo znova. Tokrat so Slovenjgradčani zaigrali bolj suvereno in si pet minut pred koncem po nizu petih zaporednih golov priigrali prednost štirih zadetkov. Gostje so se hitro zbrali in v naslednjih treh minutah odgovorili z tremi zadetki zapored. Tako je bilo napeto še manj kot minuto pred koncem in enim zadetkom razlike. A posest žoge je bila v rokah domačih, za zvišanje vodstva je zadel kapetan Franci Poklič in s tem zagotovil lažje delo svoji ekipi v zadnji minuti.
Tekma se je končala z rezultatom 30:28, domači pa so si s to zmago zagotovili novi dve točki v boju za naslov prvaka.
Za bojevnike je največ golov prispeval Žan Šol (7), po 5 krat pa sta zadela tudi Žiga Lesjak in Poklič Franci.
V naslednjem krogu Slovenjgradčane čaka težka tekma na gostovanju v Krškem, kjer jih bo pričakala ekipa njihovega bivšega trenerja Uroša Šerbca.
Slovenj Gradec še vedno drži prvo mesto lestvice, za naslov prvaka pa bodo potrebovali zmage na vseh preostalih tekmah.